dijous, 23 de setembre del 2010

Dpt de Treball destina 22 milions d'euros a una nova línia de préstecs per a persones emprenedores




La consellera de Treball, Mar Serna, i la directora general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, Mireia Franch
  • Aquesta nova línia, Inicia Finançament, preveu arribar enguany a més de 600 persones emprenedores
  • Els beneficiaris són les persones emprenedores amb un projecte viable, empreses, i autònoms i autònomes amb una empresa de 0 a 3 anys
  • Aquests préstecs, amb un tipus d’interès del 0% i sense comissions, ténen un termini màxim d’amortització de cinc anys amb un any de carència i l’import màxim és de 60.000 euros
  • Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla Inicia 2008-2010 amb l’objectiu de millorar el suport a les persones emprenedores
El Departament de Treball ha creat Inicia Finançament, una nova línia de préstecs per finançar persones emprenedores que volen posar en marxa un pla d’empresa viable o finançar el creixement d’una empresa (0 a 3 anys). El Departament amb aquest nou producte vol fer arribar el finançament necessari a les persones emprenedores en un moment de restricció del crèdit bancari.
Enguany el Departament, amb la col·laboració de l’Institut Català de Finances (ICF) i d’Avalis, destinarà 22 milions d’euros i es preveu que pugui arribar a més de 600 persones emprenedores.
La consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat que “Catalunya té un gran potencial emprenedor i en moments de crisi és encara més important fomentar l’emprenedoria”. En aquest sentit ha explicat que “el finançament és el greu problema que tenen moltes persones que estan posant en marxa el seu projecte empresarial, tant en els inicis com en el moment just de fer el salt, i per això posem en marxa aquest projecte per les persones emprenedores bé sigui amb una forma jurídica de societat mercantil, societat cooperativa o bé siguin persones autònomes”.
Aquest nou producte s’emmarca en el Pla Inicia que el Departament de Treball va posar en marxa el segon semestre de 2008 amb l’objectiu de potenciar la creació de més i millors empreses. El Pla Inicia engloba de forma integral el suport a l’activitat emprenedora en totes les fases de la creació d’empreses, des de la sensibilització fins a la consolidació empresarial. Aquest programa es materialitza arreu del territori en la Xarxa Inicia que compta amb el suport de 177 entitats i 600 tècnics i tècniques.
Aquesta nova línia de préstecs és per finançar inversions i circulant, té un tipus d’interès del 0% i sense comissions i té un termini màxim d’amortització de cinc anys amb la possibilitat d’un any de carència. L’import mínim del préstec és de 15.000 euros, i el màxim és de 60.000 euros.
Condicions del préstec
Import préstec
Entre 15.000 – 60.000 euros
Termini
  • Inversions: fins a 5 anys
  • Circulant: fins a 3 anys
Carència
Amb la possibilitat d’1 any de carència 
Tipus d’interès
0 %
Comissions
0 €
Garanties
Aval bancari (AVALIS SGR, SAECA o entitats financeres pel 100% de l’import)
Els beneficiaris d’aquests préstecs són persones emprenedores, empreses i autònoms i autònomes amb un projecte empresarial de 0 a 3 anys i que compleixin, entre d’altres, els següents requisits:
  • Tenir, com a màxim, fins a 10 persones treballadores.
  • Facturar menys de dos milions d’euros anuals.
  • Estar ubicades a Catalunya.
  • Tenir concedit un aval d’una entitat financera, d’una societat de garantia recíproca (AVALIS SGR), o un aval de la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA).

Els préstecs els atorgarà el Departament de Treball. Les persones interessades en demanar el préstec ho poden sol·licitar fins el 29 d’octubre presentant la sol·licitud a la direcció general d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses del Departament de Treball.

Mes empreses l’any 2010
Aquest nou producte se suma a les accions impulsades pel Departament de Treball a través del Pla Inicia, que es va posar en marxa l’any 2008, i que dóna suport a les persones emprenedores i la creació d’empreses a Catalunya amb l’objectiu de potenciar la creació de més i millors empreses.
El Pla Inicia ofereix a través de la Xarxa Inicia informacio i orientació, assessorament, formació, ajuts i suport a la creació i consolidació d’empreses.
Enguany a través de la Xarxa Inicia el Departament té previst assessorar més de 17.000 persones emprenedores i espera promoure la creació i consolidació de 10.896 microempreses (0 a 9 treballadors) que permetran la creació i consolidació de 14.126 llocs de feina.
També s’estan duent a terme més de 2.000 accions de sensibilització que beneficiaran més de 220.000 persones. Aquest any Treball destina 5,1 milions d’euros per desenvolupar les diferents accions del Pla Inicia.
En aquest àmbit de la sensibilització cal destacar que l’any 2011 haurà acabat la implementació a tot Catalunya de l’assignatura obligatòria en creació d’empreses per tots els alumnes dels cicles de grau mig i superior de la Formació Professional i es superaran els 35.000 alumnes per any.
Previsions Xarxa Inicia a Catalunya (any 2010)
Accions
Persones beneficiàries
Sensibilització
2.022
220.774
Assessorament
27.690
17.501
Empreses creades
6.124
7.446
Consolidació d’empreses
4.772
6.680

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada