dimarts, 2 de novembre del 2010

LES PERSONES CREATIVES II



Seguint amb la sèrie d’articles mensuals dedicats a la creativitat, segur que us estareu preguntant...“I quins beneficis trec de ser més creatiu o creativa? De què em pot servir en el meu dia a dia?” Doncs bé, en primer lloc podrem produïr un major nombre d’idees innovadores. Les idees originals no surten del no res... cal treballar-les i començar a pensar de manera diferent. Així mateix, potenciar la nostra creativitat ens ajudarà a trencar amb idees o creences rígides que no ens beneficien en res; tot el contrari, fan que el nostre dia a dia ens resulti molt feixuc.

D’altra banda, la creativitat ens ajuda en situacions o conflictes complexes: podrem sortir de la nostra subjectivitat i visualitzar la situació des de perspectives diferents així com generar múltiples alternatives d’acció.

A més, ser creatius ens ajuda a percebre les situacions com a possibilitats per a crear... pel que la nostra vida es tornarà més positiva i lúdica a la vegada.

“Molt bé, això és perfecte i... com ho hem de fer? “ segurament molts de vosaltres estareu pensant... Us heu fixat quines idees més creatives tenen els nens i les nenes? Heu vist de quina manera es relacionen amb el món? Això és degut a què els infants encara no han après a tenir por de les seves idees. No es qüestionen si les seves idees seran censurades pels altres o si seran avaluats de manera negativa pel fet de tenir-les. El primer pas per a poder ser creatius, és deixar-nos anar i no autoevaluar el que creem o el que pensem. Qualsevol idea, per absurda que sigui, pot ser la clau d’una gran idea.

Així mateix, una altra habilitat que cal ser entrenada per a ser més creatius és la generació de relacions o similituds entre objectes, situacions o persones que no tenen res a veure. Per exemple, establir les similituds existents entre el cervell humà i una farmàcia. Proveu a fer aquest exercici... veureu com sorgeixen sinèrgies realment interessants.

Practicar aquest tipus d’exercici amb regularitat ajudarà al nostre cervell a crear noves connexions i lliurar-se a poc a poc del pensament lineal (o pensament que ens inculquen des de ben petits). El pensament lineal estableix sempre causes per a tots els esdeveniments i es caracteritza per ser crític i totalment racional.

Seguiu pensant en la farmàcia i el cervell fins al proper article? Us animem a fer-ho i a enviar-nos les vostres idees al respecte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada