diumenge, 21 de setembre del 2014

Taller: El futur del treball: nous reptes per recursos humans

Tecnologia, Economia i Societat estan experimentant canvis profunds que afecten el món del treball y posen a prova la forma en què, tradicionalment, moltes empreses han gestionat el seu capital humà.
En aquest context, l’objectiu d’aquest seminari és triple. En primer lloc, generar consciència sobre els canvis que es produeixen en l’entorn i la necessitat que tenen les organitzacions d’adaptar les seves pràctiques de gestió de persones a aquesta nova realitat. En segon lloc, mostrar a les persones participants un mètode pràctic i àgil per conceptualitzar una estratègia de gestió de persones que faciliti i doni coherència a aquest procés d’adaptació. I, en tercer lloc, reflexionar sobre el futur de la funció de Recursos Humans i quins són els factors clau per gestionar-ho amb èxit en aquest nou escenari.


Aquest seminari té tres objectius: el primer, generar consciència sobre els canvis que es produeixen en l'entorn i la necessitat que tenen les organitzacions d'adaptar les seves pràctiques de gestió de persones a aquesta nova realitat. El segon, mostrar a les persones participants un mètode pràctic i àgil per conceptualitzar una estratègia de gestió de persones que faciliti i doni coherència a aquest procés d'adaptació. I el tercer, reflexionar sobre el futur de la funció de Recursos Humans i quins són els factors clau per gestionar-ho amb èxit en aquest nou escenario.

Per fer-ho possible, en Santi Garcia i en Jordi Serrano, experts en la matèria.

Continguts conceptuals
  1. El món ha canviat
  2. Canvis en el món del treball
  3. Canvis en el mercat de treball
  4. Canvis en els models organitzatius
  5. Canvis en la forma d’entendre el lideratge
  6. Canvis en la manera en què les persones es relacionen amb el treball
  7. Quin impacte tenen aquests canvis en la funció de RH
  8. Què pot aportar RH en aquest nou escenari
Desenvolupament del taller
  1. Exposició i debat sobre les principals tendències emergents en el món del treball. Es presentaran les macro tendències que està experimentant l’entorn econòmic, tecnològic i social, i les seves conseqüències en el mercat de treball i en les pràctiques de gestió de persones de les organitzacions.  S’identificaran aquelles amb més impacte sobre la funció de RH.
  2. Discussió d’un cas pràctic de transformació organitzativa, on els participants hauran de dissenyar i argumentar les línees mestres d’un pla estratègic de RH per a una empresa fictícia que necessita adaptar-se a un entorn en canvi.
  3. El futur de RH. Una conversa estructurada on les persones participants reflexionaran sobre el paper de la funció de Recursos Humans en les organitzacions i les capacitats que necessiten posseir els seus professionals, considerant els canvis que està experimentant el món del treball. Els/les participants definiran el seu pla d’acció personalitzat.
Les persones assistents rebran un exemplar d’“El ocaso del empleo. Cómo sobrevivir en el futuro del trabajo”, llibre del qual són autors els facilitadors del seminario.

 Inscripció
T'djuntem el formulari d'inscripció, només cal que l'omplis i l'enviïs a seminaris@factorhuma.org.

Apunta-t'hi! El termini d'inscripció finalitza el 7 d'octubre.

Data i horari
14 d'octubre de 2014 de 09:00 a 14:00h.

Lloc
MOB Barcelona
c/ Bailèn, 11


Preus
Coffee-break inclòs.
Associats/des: 145 €.
Usuaris/àries de factorhuma.org: 195 €.

I.V.A. no inclòs.

Fundació Factor Humà
93 436 59 66 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada